5. Linda Lampenius

Linda Lampenius on suomenruotsalainen viulisti ja levyttävä artisti.Lampenius tunnetaan taitelijanimellä Linda Brava.Lampenius lähti Suomesta vuonna 1997 ulkomaille ja on asunut Los Angelesissa, Lontoossa ja Tukholmassa. Hän on naimisissa ruotsalaisen juristi Martin Cullbergin kanssa, ja heillä on tytär Olivia.

Lampenius on esiintynyt kamariviulistina eri puolilla Eurooppaa, Aasiaa ja Yhdysvaltoja työskennellen useiden suomalaisten, ruotsalaisten ja englantilaisten pianistien kanssa. Lampenius on esiintynyt useasti myös orkestereiden solistina. Lampenius teki vuonna 2004 Ruotsissa ensimmäiset isot konserttikiertueensa. Kriitikot ylistivät Lampeniuksen taitoa ja karismaa, ja hänen onnistui lyödä itsensä läpi ruotsalaisiin musiikkipiireihin. Lampenius on esiintynyt useita kertoja valtionpäämiehille ja kuninkaallisille, mukaan lukien Suomen presidentille, Monacon ruhtinaalle ja Ruotsin kuningasperheelle.

Musiikillisen uransa ohessa Lampenius on työskennellyt satunnaisesti mallina kansanvälisille brändeille ja julkaisuille sekä näyttelijänä eurooppalaisissa ja yhdysvaltalaisissa televisiosarjoissa, joista mainittakoon Baywatch. Suomessa Lampenius on lisäksi toiminut kartturina rallikilpailuissa sekä vaikuttanut Helsingin kaupunginvaltuustossa ja Helsingin kaupunginorkesterin johtokunnassa.

Vuonna 2010 Lampenius nähtiin Suomen X Factorin ensimmäisellä tuotantokaudella yhtenä kykykilpailun tuomareista. Aikaisemmin Lampenius on osallistunut muun muassa Ruotsin Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan.

Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Linda_Lampenius

Comments are closed.