6. Ilkka Kanerva

Ilkka KanervaIlkka Kanerva on suomalainen kokoomuslainen poliitikko. Kanerva on toiminut kansanedustaja vuodesta 1975 ja ollut kolmen hallituksen ministerinä. Vuonna 1987 Kanerva nimitettiin ministeriksi Harri Holkerin hallitukseen.Vuoteen 1990 Kanerva toimi ministerinä valtioneuvoston kansliassa. Holkerin hallituksen vallan aikana hän hoiti ministerintehtäviä lisäksi myös valtiovarainministeriössä. Holkerin hallituksen liikenneministerinä Kanerva toimi vuosina 1990–1991. Keskustalaisen Esko Ahon hallituksen noustua valtaan ja 1990-luvun alun laman aikaan hän toimi työministerinä vastaten samalla myös hallinnon kehittämisestä. Näiden ministerikausiensa päätyttyä Kanerva toimi Suomen pankkia ohjaavan eduskunnan pankkivaltuuston puheenjohtajana vuosina 1995–2003.

Kanerva valmistui 1980 valtiotieteen maisteriksi Turun yliopistosta…. No mutta ehkä se riittää Kanervan urasta. Turhan julkkiksen Ilestä tekee Ilkka Kanervan lukuiset naiset. Naistenmiehen maineesta huolimatta Ilkka on ollut naimisissa kerran, vaimostaan Karinista hän erosi vuonna 1985. Vuodesta 1999 Kanerva on seurustellut Elina Kiikon kanssa.

Kanerva on heilastellut laulaja Paula Koivuniemeä, mallitoimiston johtajaa Laila Snellmania, toimittaja Pauliina Lunnasta, Katriina Wuoristoa ja Jasmin Mäntylää.

Kanerva muistetaan myös useammasta tekstiviestikohusta, eikä kyseessä olleet todellakaan tekstiviesteillä haetut pikavipit. Hän lähetti nimittäin lukuisia tekstiviestejä Marika Fingerroosille. Lisäksi hän on tekstaillut myös valokuvamalleille Anne-Mari Bergille, Linda Sonntagille sekä vaatesuunnittelija Olivia Kortelaiselle.

Toukokuussa 2010 uutisoitiin, että Kanervan oli lähettänyt noin sata tekstiviestiä baarissa tapaamalleen parikymppiselle helsinkiläisnaiselle. 7 päivää -lehti kertoi Kanervan lähetelleen vihjaileviksi tulkittuja Facebook-viestejä 16-vuotiaalle tytölle. Vuonna 1994 työministeri Kanerva valittiinkin Suomen turhimmaksi julkkikseksi.

Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Ilkka_Kanerva

Comments are closed.